Yaşam

Zülfü Livaneli, hakkındaki iddialara tepki gösterdi: Zengin olmadık ama namuslu kaldık

Sanatçı Zülfü Livaneli, dayanışma amacıyla sahne alacağı DİSK konserinden para kazanacağı iddialarına tepki gösterdi. Livaneli, “Özel jetlerle, ordu korumalarla gidip milyonlarca dolarlık konserler veren pop ya da arabesk sanatçıları gündemlerinde yok. Varsa sol. Ne olursa olsun sol yıpransın.”

Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Livaneli, “Bazı terbiyesiz açıklamalar üsluptan daha değerli bazı sorunları düşündürdü. Bizden sonraki nesiller ‘dayanışma’ kavramını unuttu. İlgi açısından. Bizi kendileri gibi görüyorlar. Dayanışma amacıyla ve heyecanla DİSK’i vereceğiz.” “O kadar şaşırıyorlar ki, onların konserlerinden para kazanacağımızı sanıyorlar. Bir de kendi değerlerini yiyip bitiren eski sol hastalığına yenik düştüler. Özel jetlerle, koruma ordularıyla giden, hediye veren pop ya da arabesk sanatçılar. Milyon dolarlık konserler gündemde değil, varsa sol, ne olursa olsun sol yıpransın.” kullanılmış.

‘SORUNUMUZ HİÇBİR ZAMAN PARA DEĞİLDİ’

Livaneli sözlerini şöyle sürdürdü:

“80 yaşıma yaklaşıyorum. Kimseye anlatmadığım sağlık sorunlarıyla mücadele ediyorum. Buna rağmen çalışmak zorundayım. 20’den fazla kitap, 400’e yakın beste, 55 yıllık emek ve sonuç bu. Hep eski günleri düşünürüm. Tek kuruş para vermeden yaptığımız Ankara Hipodromu, Taksim, toplu konserler, Sürü gibi parasız yaptığım birçok film… yani dayanışma ruhu. Anma geceleri. katledilen arkadaşlarımız, Aziz Nesin gibi birçok arkadaşımızın doğum günü konserleri, ÇYDD gibi kuruluşlara destek konserleri ve tiyatrolarda kullanılan müziklerimiz için telif tekliflerini reddetmemiz gibi sayamayacağım kadar çok dayanışma var.

Pandemi sürecinde çalışamayan müzisyenlere bağışlanan konser bedellerini anlamıyorsunuz değil mi? Acımız hiçbir zaman parayla ilgili olmadı. Hangi teklifleri reddettiğimize inanamayacaksınız. Güçlü olamadık ama onurlu kaldık. Aslında bırakın zengin olmayı, entelektüel işçiler olarak hayatımız boyunca orta halli bir hayat yaşadık. Ahmet Arif, Yaşar Kemal, İdeal Tamer, Onat Kutlar gibi birçok arkadaşımızdan borç alarak geçinebiliyorduk. Plaklarım 25 yaşımda üst sıralara çıkmaya başladı ama ilk (elden düşme) Doğan arabamı kırk yaşımdan sonra aldım. Daha sonra çamurlu bir kooperatifteki 90 m2’lik evim. “Yaşar abinin verdiği krediyle.”

(KÜLTÜR VE SANAT HİZMETİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu